Catharina Köhler

'Oplossingsgericht begeleiden' (Utrecht en Eindhoven)

Oplossingsgericht begeleiden biedt mogelijkheden om op een positieve manier te kijken naar ervaren problemen in het dagelijks werk.  Het oplossingsgerichte gesprek nodigt collega’s uit om te focussen op wat wel werkt. Door de positieve benadering wordt de energie van de collega gestoken in het denken in mogelijkheden in plaats van het denken in problemen. Oplossingsgericht begeleiden bouwt op eerder behaald succes en nodigt de ander uit om de successen uit te bouwen in de praktijk situatie.

'Sleutels bij het begeleiden van veranderingen' (Zwolle)

In de organisatie wordt de IB er steeds meer een leider in de verandering op school.  Om te kunnen leiden is moed nodig en is het belangrijk om effectief te zijn in het interveniëren vanuit echt contact en moed.

In deze workshop gaan we in op het belang van moedig leiden en het omgaan met weerstand. Waar zit de weerstand en hoe kun je dit als een cadeau zien? Op welk niveau kun je ene interventie doen om het proces weer los te krijgen en met plezier en respect met elkaar om te gaan?

In deze workshop stip ik enkele zaken aan die je kunnen helpen de volgende stap te zetten op school. De workshop is te kort om wonderen te verrichten, maar je vindt vast een paar sleutels.

Over Catharina Köhler


Catharina Köhler  verzorgt een proeverij in de oplossingsgerichte methodiek.  Door middel van het oefenen  met oplossingsgerichte technieken kunt u deze al snel toepassen in uw school.

Catharina Köhler is Master Practitioner Coach bij de Nobco/EMCC en docent aan de Master opleidingen MEN en MLI van Hogeschool Windesheim.