Diana Smidts

'Zelfsturing in de klas' (alleen in Eindhoven)

Hoe kan het dat sommige kinderen er uit zichzelf aan denken om briefjes van school mee naar huis te nemen, terwijl andere kinderen dat steeds lijken te vergeten? En waarom kunnen sommige kinderen blijven doorwerken als er een auto voorbijrijdt, terwijl andere kinderen meteen opkijken? Uit onderzoek blijkt dat er grote individuele verschillen bestaan in de ontwikkeling van zelfsturing. Hoe kun je als IB'er aansluiten bij deze verschillen? En wat kun je doen om zelfsturing bij kinderen te stimuleren? In deze workshop krijg je praktische tips die je meteen de volgende dag kunt toepassen.

Diana Smidts zal ingaan op de ontwikkeling van zelfsturing vanuit de neuropsychologische kennis over het kinderbrein. Na het volgen van deze workshop heb je een vernieuwde kijk op zelfsturing, die het mogelijk maakt om verschillende invalshoeken te kijken naar wat kinderen nodig hebben. De rol van rust en ontspanning speelt daarbij een belangrijke rol. 

Diana was vorig jaar ziek en haalt haar lezing in Eindhoven dit jaar graag in! Op de andere locaties kreeg ze in 2018 een 8 als beoordeling van de bezoekers.

Over Diana Smidts


Dr. Diana Smidts is GZ-psycholoog en Orthopedagoog-Generalist. Zij is eigenaar van KinderPsy, een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie en trainingsbureau voor onderwijsprofessionals (www.kinderpsy.nl). Haar expertise ligt op het gebied van executieve functies, een onderwerp waarop zij in 2003 is gepromoveerd aan de University of Melbourne. Diana Smidts is auteur van verschillende publicaties (boeken, vragenlijsten) op het gebied van de kinderpsychologie en heeft jarenlange ervaring als spreker en trainer.