Floor Raeijmaekers

'Groeien met mindset' (alleen in Zwolle)

Een school is voortdurend in ontwikkeling en op alle niveaus een lerend organisatie. Het is daarom van belang dat teams en leerlingen in beweging blijven en zodoende het beste uit zichzelf halen. De mindsettheorie van Carol Dweck verklaart waarom ontwikkeling soms hapert en biedt vooral ook tips en tools om groei te faciliteren.

In deze workshop kom je te weten wat het verschil is tussen een vaste mindset en een groeimindset. Je ontdekt hoe  deze overtuigingen bepalend zijn voor de manier waarop je omgaat met uitdagingen, hindernissen, inspanningen, kritiek en succes van anderen. Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe stel jeuit dagende doelen in je leerzone? Hoe zet je procesgerichte feedback in om ontwikkeling te stimuleren? Waarom is het van belang je focus te verschuiven van presteren naar leren? Hoe dragen fouten bij aan groei? Wat zijn leerkuilen en hoe kom je erdoorheen? Hoe help je jezelf en anderen bij frustrerende leermomenten? En hoe creëer je door middel van ‘groeitaal’ een groeigericht pedagogisch klimaat binnen je school?

Floor was vorig jaar ziek tijdens de WIB Zwolle. Ze haalt haar lezing dit jaar daarom graag in! De bezoekers van de WIB 2018 in Den Haag, Utrecht en Eindhoven beoordeelden haar met maar liefst een 9!

Over Floor Raeijmaekers

Floor Raeijmaekers is Specialist in Gifted Education (ECHA) en mede-eigenaar van Het TalentenLab en Platform Mindset.

Ze spreekt op congressen, geeft trainingen en workshops, begeleidt scholen en coacht (hoogbegaafde) kinderen.

Floor (‘Miss Mindset’) is de bedenker van Fixie en Growie en ontwikkelde o.a. het Werkboek Mindset, het Werkboek Lef, de Groeikaarten en het Mindset Kwartet.