Danae Bodewes - Schaamteloos nieuwsgierig

Nieuwsgierigheid is de motor van het leren en helpt je onzekerheid te overwinnen. Nieuwsgierigheid is overal, maar wat weet je eigenlijk over dit fenomeen dat ongemerkt je keuzes stuurt en je leven vormgeeft?

Danae Bodewes vertaalt theorie en praktijk van dit fascinerende onderwerp naar praktische tools en prikkelende vragen waarmee je jezelf en anderen kunt coachen voor meer bevlogenheid en zelfleiderschap. Deze interactieve sessie is erop gericht om nieuwsgierigheid beter te leren (her)kennen en te benutten om onzekerheid te overwinnen. Jouw eigen nieuwsgierigheid vormt het startpunt van deze ontdekkingstocht. Hoe nieuwsgierig ben jij naar jouw nieuwsgierigheid?

Danae Bodewes is onderzoeker bij Fontys Hogescholen. Ze doet onderzoek naar en ontwikkelt onderwijs en tools voor het herkennen en stimuleren van de nieuwsgierige, ondernemende houding van studenten en professionals. Haar boek ‘Schaamteloos nieuwsgierig’ leert je hoe je in de meest uitdagende en saaie situaties kansen kan ontdekken om jezelf te motiveren en bevlogen te leren, werken en (be)leven.