Marald Mens - Bananenschillen op school

Met regelmaat verschijnen er boeken over goed onderwijs, ook voor jou als ib’er. Deze boeken gaan er wél van uit, dat we als professional blind kunnen varen op ons denken en onze intuïtie. Maar is dat wel terecht?

Vanuit de wetenschap is bekend dat we zo nu en dan sluiproutes kunnen nemen in ons denken, met als gevolg dat we mentaal ‘uitglijden’. Zonder dat we er goed weet van hebben. Vandaar de titel van deze workshop: ‘Bananenschillen op school’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marald Mens (Uitgeverij Pica, 2020).   

De auteur neemt je in deze workshop mee in de wetenschap naar die mentale uitglijders (‘bananenschillen’). Met herkenbare voorbeelden uit de praktijk kom je te weten hoe ze ontstaan, hoe ze onbewust je handelen als ib’er sturen en hoe ze kunnen leiden tot ongewenste resultaten in jouw omgang met kinderen, collega’s en ouders. Je krijgt ook tips en adviezen aangereikt om je te wapenen tegen de uitglijders; direct toepasbaar in je dagelijkse werkpraktijk als ib’er. 

 

Marald Mens werkt als neuropsycholoog vanuit zijn eigen bedrijf Mens op School en is daarnaast ook bevoegd leerkracht. Hij schreef onder andere de boeken Breinsleutels en Bananenschillen op school. Momenteel verzorgt hij vanuit zijn eigen bedrijf lezingen en trainingen rondom het lerende brein en ligt zijn focus ook altijd nog op leerlingenzorg, opbrengstgericht werken en coaching.