Marcel Schmeier / Linda Westerik: bordwerk en aantekeningen

Instructie wint aan kracht als de leerkracht hierbij op het bord schrijft. Het maakt niet uit of dit nu een krijtbord, een whiteboard of een smartboard is. Via het bord wordt kennis gedeeld met de leerlingen door middel van teksten, plaatjes, animaties en video’s. Maar hoe gebruik je het bord optimaal? In deze workshop van Marcel of Linda maak je kennis met ‘slow teaching’, waarbij bordwerk zorgvuldig wordt opgebouwd en geordend, leerlingen aantekeningen maken en de leerstof stapsgewijs en grondig wordt onderwezen én geleerd.

‘Samen elke dag een beetje beter.’ Als onderwijsadviseur bij Expertis Onderwijsadviseurs houdt Linda Westerik zich voornamelijk bezig met het didactisch handelen en het vakmanschap van de leraar voor de klas. Door haar ruime ervaring als leraar, intern begeleider en schoolleider in het basisonderwijs, weet Linda uitstekend de verbinding te leggen tussen de theorie en de praktijk. Linda legt de focus op het primaire proces, het lesgeven in de klas en het voortdurend in ontwikkeling blijven van leerkrachten op dit gebied.

Marcel Schmeier is onderwijsadviseur taal en rekenen en heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs.

 

 

(foto: Dorieke Fotografie)